Varm chokoladefondant med chokoladeis

Varm chokoladefondant med chokoladeis

Til 6-8 personer

Ingredienser:
125 g smør
150 g mørk chokolade
4 æg
75 g sukker
25 g hvedemel
0,25 dl espresso eller meget stærk kaffe
50 g mørk chokolade
0,5 dl piskefløde
0,25 dl Baileys
6-8 store kugler Premier Is Chokolade-Flødeis

Sådan gør du:

  1. Hak 150 g mørk chokolade.
  2. Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme, og lad den køle af.
  3. Del æggene i æggeblommer og -hvider.
  4. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende.
  5. Rør melet i æggeblandingen.
  6. Tilføj det afkølede chokoladesmør.
  7. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
  8. Fordel dejen i 6-8 smurte forme, og bag dem i ca. 7 minutter ved 220 grader.
  9. Kom espresso, chokolade og piskefløde i en gryde, og varm det forsigtigt op under omrøring, til chokoladen er smeltet.
  10. Tilsæt Baileys, og varm saucen godt igennem.
  11. Vend de varme chokolader ud på en tallerken, læg en kugle is ved siden af, og hæld lidt af den varme sauce over, og servér straks.

PS: Kagen kan sagtens gøres klar dagen før. Bare fordel dejen i de smurte forme, og opbevar dem i køleskabet indtil de skal bages.

Hovedkontor
Sennelsvej 1
7700 Thisted
Tlf.: 9618 3500
© PREMIER IS – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.