Vandbakkelser med nougatis, karamelsauce med havsalt, skovbærkompot og karamelglaserede popcorn

Vandbakkelser med nougatis, karamelsauce med havsalt, skovbærkompot og karamelglaserede popcorn

Til 10 personer

Ingredienser:

Vandbakkelser
Ca. 20 stk.:

2 dl vand
100 g smør
100 g mel
3 æg

Karamelsauce:

1,5 dl piskefløde
1 dl mørk sirup
75 g flormelis
25 g smør
0,5 tsk. Havsalt

Skovbærkompot:

1 dl sukker
1 dl vand
1 vaniljestang
300 g frosne skovbær

Karamelglaserede popcorn:

1 liter poppede popcorn
50 g sukker
50 g smør
3 spsk. lys sirup

Fyld:
Nougat-flødeis fra Premier Is

Sådan gør du:

Vandbakkelser:

  1. Forvarm ovnen til 200°.
  2. Kog vand og smør.
  3. Kom melet i på én gang, og psik kraftigt rundt.
  4. Stil massen til afkøling.
  5. Rør æggene ud i en skål.
  6. Pisk æggene i dejen lidt ad gangen, til den har optaget det hele og er ensartet.
  7. Kom dejen i en sprøjtepose med tyl, eller sæt klatter med 2 skeer på en bageplade med bagepapir.
  8. Lav ca. 20 stk. og sæt dem med god afstand, da de hæver op.
  9. Bag vandbakkelserne midt i ovnen i 30-35 minutter til de er gyldne og sprøde. Åbn ikke for ovnen de første 25 min.
  10. Tag evt. en vandbakkelse ud, og hvis den falder sammen, når den kommer ud, har den ikke fået nok.
  11. Afkøl de færdige vandbakkelser på en rist, og de er klar til brug.

Karamelsauce med havsalt:

  1. Kom fløde, sirup og flormelis i en gryde, og bring det i kog.
  2. Kog i ca. 10 minutter, til det tykner.
  3. Kom smør og salt i og rør til saucen er glat.
  4. Stil til side og lad køle af.

Skovbærkompot:

  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv.
  2. Varm sukker, vand og vaniljekorn op, så sukkeret opløses.
  3. Kom de frosne skovbær i gryden, og kog dem et par minutter.
  4. Dræn kompotten igennem en sigte, og lad den køle af.

Karamelglaserede popcorn:

  1. Kom sukker, smør og sirup i en gryde, og lad det koge op og smelte sammen.
  2. Kom de poppede popcorn i gryden, og vend dem i karamelsaucen.
  3. Vend dem herefter ud på en plade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 100° i ca. 20 minutter.

Servering:

  1. Stil popcorn, karamelsauce og skovbærkompot klar ved arbejdsbordet.
  2. Skær vandbakkelserne over på midten.
  3. Kom lidt skovbærkompot og karamelsauce på tallerknerne.
  4. Kom en lille kugle nougatflødeis i hver vandbakkelse, og sæt låget på.
  5. Pynt med karamelpopcorn, og servér straks.
Hovedkontor
Sennelsvej 1
7700 Thisted
Tlf.: 9618 3500
© PREMIER IS – ALL RIGHTS RESERVED
Denne side bruger cookies, klik OK for at acceptere dette.